Iittala Design

Iittala

Det finska varumärket Iittala är känt över hela världen för sina glas, köksartiklar och andra hemdesignobjekt. Med ett stort sortiment inklusive ikoniska designserier som ”Teema”, ”Kastehelmi” och ”Essence” har Iittala glas och serviser för alla tillfällen.

Iittala-kollektionerna inkluderar inte bara dricksglas och vinglas, utan även tallrikar, muggar och vaser. Iittala är verkligen skandinavisk glas och serviser när det är som bäst.

Iittala Glasblåsare

Ittalas designersamarbeten

Iittala är känt för att arbeta med begåvade, revolutionerande designers. En av dessa är den världskända Alvar Aalto. För honom handlade design om mer än att bara skapa vackra föremål. Alvar Aalto uppskattade funktion och tillgänglighet lika mycket som själva utseendet.

Än idag arbetar Iittala nära designers från hela världen för att kontinuerligt skapa innovativa designprodukter av högsta kvalitet.

Italla logo

Vilka är de populäraste Iittala-kollektionerna?

Iittala har många välkända kollektioner.

Några av deras mest populära inkluderar:

Alvar Aalto kollektionen

Den här kollektionen föddes när Alvar Aalto presenterade sitt bidrag i en vastävling som arrangerades av Iittala. Vasen blev en symbol inte bara för finsk, utan även skandinavisk design. Alla vaser i denna kollektion är gjorda i Iittalas glasfabrik, munblåsta av några av de bästa glasblåsarna i världen.

Teema kollektionen

Teema Collection är en klassisk serie serviser med en elegant och enkel design, lämplig för alla tillfällen. De olika tallrikarna, muggarna och skålarna i denna kollektion finns i en mängd olika färger och kan enkelt kombineras med andra kollektioner.

Kastehelmi kollektionen

Kastehelmi kollektionen designades ursprungligen 1964 av den finska designern Oiva Toikka. 2010 återlanserade Iittala denna berömda kollektion.

Hur ser Iittala på hållbarhet?

Iittala GlashyttanIittala strävar efter att designa och producera produkter av sann tidlös kvalitet som kan föras vidare från generation till generation. Det finska varumärket arbetar kontinuerligt med att göra deras sortiment mer hållbart.

Iittala arbetar strategiskt för att minska miljöpåverkan från deras produktion och förväntar sig detsamma av sina partners. Iittalas samarbetspartners måste underteckna en uppförandekod innan någon samverkan påbörjas.

Iittala stödjer miljöfrågor

Utöver deras ansträngningar för att minska sitt eget miljöavtryck, sponsrar Iittala organisationer som ägnar sig åt miljöfrågor och som skyddar miljön.

100% återvunnet glas

2019 kompletterades Iittalas Raami-kollektion med ett nytt glas i en begränsad upplaga tillverkat uteslutande av glasavfall från deras egen produktion. Iittalas glasfabrik är en av de första i världen som tillverkar glas helt av glasavfall.

Är Iittala diskmaskinsäkert?

Ja, de flesta glasprodukter från Iittala är säkra att rengöra i diskmaskin. Se dock till att torka bort vatten som finns kvar från tvättproceduren, eftersom det kan lämna fula vattenfläckar om de får torka av sig själva.

Iittalas historia

Det finska designermärket Iittala har uppnått berömmelse främst genom sin produktion av designobjekt i glas. Det internationellt hyllade varumärket går tillbaka till 1881 då ett glasbruk grundades i den lilla byn Iittala i södra Finland. Under de kommande decennierna utökade de sitt sortiment med högkvalitativa keramik- och metallprodukter.

Iittalas designfilosofi

Iittala var tidigt ute med att framgångsrikt gå över från att producera dekorativa serviser till mer funktionella och estetiskt tilltalande produkter. Företaget har som mål att producera praktiska produkter som berikar vardagen för sina kunder. Med högkvalitativa produkter av tidlös design skapar Iittala produkter som aldrig blir omoderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *