Till facebook
Till Instagram

• Vernissage den 8 oktober 2016 kl. 11.30. Invigningstalare är Gudrun Schyman Alla utställningar öppnar samma dag kl.11-17. Invigningen hålls på Österlens Glashytta.

• Demonstrationer och kollaborationer i Österlens Glashyttan mellan
den 8 oktober och 6 november 2016. Glasblåsare och konstnärer arbetar tillsammans för att utforska och tänja på glasets gränser. Målet är att upptäcka och korsa gränser och att bygga broar för en ökad kunskap och förståelse.

8 -16 okt arbetar Mattia och Marco Salvadore tillsammans med Elin Maria Johansson och Etta Säfve.

21-30 okt arbetar Austin Stern, Brandyn Cahallan och Ludvig Löfgren samt Börje Lindberg och Elna Jolom.

31okt - 6 nov arbetar Tillie Burden, Amy Krüger och Liv Strömquist samt Elna Jolom.

Österlens Glashytta i Brösarps norra backar startades 2010 av Elna Jolom och Herman Hagelbäck. Österlens Glashytta är hyttan som arbetar nyskapande med konst i glas och blandteknik. Här byggs världar och skapas stämningar med glashyttan som nav och varje år genomförs olika evenemang ett är mästarna bakom glaset.

bilder från Österlens Glashytta
ÖSTERLENS GLASHYTTA

erbjuder under perioden
8 okt - 6 nov 2016
fre-sön kl. 11-17

• Demonstrationer i glashyttan med nya glasblåsarteam varje vecka. Varje team består av två eller flera glasblåsare och minst en konstnär. Glasblåsarna är annars verksamma utomlands medan konstnärerna kommer från Sverige.

• Utställning av de verk som tillverkas under perioden • Utställning med verk från varje konstnär/glaskonstnär som deltar i år i växthuset och glashyttan.

• Café och butik öppet

www.osterlensglashytta.se»